Turvallisuuskoulutus

2023-04-13

 

Osana Helsingin pelastuslaitoksen onnettomuuksien ehkäisyä Marjaniemen VPK tarjoaa kaupungin asukkaille maksutonta turvallisuuskoulutusta. Koulutusta on saatavilla sekä luentomuodossa että alkusammutuskalustoa harjoitavana "kädestä pitäen" -tyylisesti.

Koulutustapahtuma sopii hyvin pidettäväksi esim. taloyhtiöiden kevät- tai syystalkoisiin, veneiden katsastustapahtumassa, tai luentomuotoisena yhdistyksen vuosikokouksen alustuksena.

Paloturvallisuukoulutus- tai tapahtumavierailuasioissa ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen tuvi@marjaniemenvpk.fi.

 

Alkusammutuskoulutus

Alkusammutuskoulutustapahtuma on ulkona pidettävä, n 1.5 - 2 tunnin kestoinen koulutus, jossa osallistujat saavat  opetusta ja harjoitusta yleisimpien alkusammutusvälineiden käytössä. Käytettävät alkusammutusmenetelmät ovat:

  • Rasvapalon sammuttaminen sammutuspeitteellä sekä sammutuspeitteen yleinen käyttö
  • Rasvapalon sammuttaminen kattilan kannella
  • Tulipalon sammuttaminen käsisammuttimella
  • Ihmisen / vaatteiden sammutus

Alkusammutuskoulutuksen järjestäminen vaatii ulkotilan, jossa on n. 10x15 metriä kooltaan oleva, palamaton alusta; tuomme mukanamme kaiken tarvittavan alkusammutuskaluston. Jotta koulutus olisi mahdollisimman tehokasta, suositellaan sen pitäminen valoisana aikana, käytännössä huhti-lokakuun välisenä aikana.

 

Yleinen paloturvallisuus

Yleinen paloturvallisuus on luento- ja keskustelumuotoinen tapahtuma, jossa käydään läpi kodin paloturvallisuusasiat.  Luennon yhteydessä käydään läpi mm. seuraavat asiat:

  • Paloturvallinen koti ja kiinteistö
  • Nyrkkisäännöt tulipalon ehkäisemiseksi
  • Kodin alkusammutuskalusto
  • Toiminta palotilanteeessa

Paloturvallisuusluento on helppo järjestää esim. kokoustilassa tai vastaavassa taloyhtiön yhteistilassa; tuomme mukana kaiken tarvittavan esitysmateriaalin. 

 

 

Päiväkoti- ja
tapahtumavierailut

Palokuntamme vierailee myös haluttaessa päiväkodeissa ja erilaisissa tapahtumissa antamassa yleistä tietoa paloturvallisuudessa ja esittelemässä kalustoa. Helsingin kaupungin alueella tällaiset vierailut ovat maksuttomia.

 

 

logo